Ben jij authentiek en bijzonder?

Wat maakt jou als persoon authentiek en bijzonder?

Waarom kiest jouw droomklant voor jou? Hoe authentiek en bijzonder ben jij voor je klant. Is dat vanwege de mooie beloftes, je prachtige website en webtekst, je gratis producten of kiezen ze voor jou omdat je authentiek bent? Omdat je waarmaakt wat je belooft, omdat je overkomt als een echt, uniek mens. En omdat je eerlijke, vaak ‘eigen wijze’ aandacht voor je klanten hebt. Omdat ze gewoon jouw ideale klanten zijn en dat mogen ze best voelen. Want jij hebt hart voor je droomklanten! Jij bent gewoon jij en je hoeft je niet anders voor te doen! 

Jij bent als ondernemer of als ZZP-er de spil van jouw bedrijf, het gezicht, het boegbeeld. Hoe je het ook wilt noemen. Wees jezelf want er zijn immers al zoveel imitators. En moet je dan ook perfect zijn? Nee natuurlijk niet. Jij bent uniek en menselijk met je zwakke en sterke punten. Daarom waarderen je klanten jou.

ben jij authentiek en bijzonder

Wat betekent authentiek eigenlijk?

Tegenwoordig word je doodgegooid met artikelen die het over authentiek hebben. Het komt mij af en toe wel als een beetje afgekloven over maar wat houdt het woord in? Zoals je hieronder ziet geeft de Van Dale betrouwbaar, geloofwaardig als betekenis. Nou dat klinkt al minder afgekloven. Authentieke mensen zijn zichzelf, echt. Ze durven zichzelf te laten zien, te laten horen.

ben jij authentiek en bijzonder?

De betekenis van authentiek

Hoe herken je authentieke mensen?

 • Ze hebben zelfvertrouwen en uitstraling;
 • Ze zijn origineel, zelfs eigenwijs; ze gaan vaak hun eigen weg;
 • Ze reflecteren regelmatig hun eigen handelen, waarden en overtuigingen;
 • Ze passen zich gemakkelijk aan aan nieuwe situaties;
 • Ze zijn niet bang fouten te maken maar zien deze als leermomenten;
 • Ze zijn zichzelf en beslissen zelfstandig. Het zijn geen klonen;
 • ze zijn bereid te leren en staan open voor feedback.

Jouw authentieke ‘ik’ maakt jou speciaal

Maar wat houdt dat nu in mijn authentieke ‘echte’ ik. En hoe kom ik erachter wat nu de essentie van mijn persoontje is. Waarom doe jij wat je doet? Wat is nu echt de reden dat jouw klanten, mensen voor jou kiezen. Want als je daar eenmaal achter bent kun je jouw authentieke ik in al jouw marketing- en communicatie uitingen laten zien. Echt laten zien wie je bent en waarvoor je staat. Je klanten zullen van je gaan houden. Je gaat ook klanten aantrekken die bij je passen. Die zich door jouw tone of voice aangesproken voelen.

Want jij bent speciaal en uniek! Jij bent jij!

Stel jezelf een aantal vragen

Door deze vragen te beantwoorden word jij je bewust van je drijfveren. Je ontdekt het

wat maakt jou bijzonder en authentiek

Waar wordt jij blij en happy van?

waarom. Waarvoor kom jij ’s ochtends met plezier je bed uit? Waar word jij warm, vrolijk en blij van. Wat maakt dat je van je klanten houdt, wat is je passie. Waarom ben jij de beste partner voor jouw klanten.

 • Waarom doe ik wat ik doe. Waarom heb ik voor deze niche, doelgroep en richting gekozen.
 • Waarom vind ik het belangrijk wat ik doe voor mijn klanten?
 • Wat doe ik anders dan anderen, hoe laat ik dat zien?
 • Waarom help ik andere ondernemers met mijn dienst/product?
 • Wat wil ik bereiken met mijn product of dienst. Wat wil ik anderen leren?
 • Wat levert het mijn klanten op als ze voor mij kiezen? Welke oplossing bied ik?
 • Welke emotie en gevoel wil ik oproepen en zelf ervaren?
 • Wat mist die ander als hij of zij mij niet kiest?
 • En wie mist er iets als ik dit niet zou doen? Op welke manier maak ik de wereld een beetje, of een heleboel, mooier voor mijn klanten.

Stel deze vragen ook aan jouw ideale klanten
Jouw droomklanten kunnen jou precies vertellen wat:

 • Ze van je verwachten;
 • Wat ze nodig hebben;
 • Waar ze behoefte aan hebben;
 • Wat ze mooi vinden en wat juist niet;
 • En wat ze bij andere ondernemers missen of irritant vinden;
 • Wat hun dromen en angsten zijn;
 • Welke problemen ze hebben;
 • Waarmee jij ze kunt helpen.

Verwachten ze dat je hen echt helpt, ook als dat niet de oplossing is die ze vragen? Of anders gezegd vinden ze eerlijkheid en meedenken belangrijk? Ik denk het wel.

Als we hadden geluisterd naar de wensen van onze klant,
hadden we een sneller paard gemaakt in plaats van een auto. Henry Ford

Waarom zullen jouw klanten je helpen?

Jij legt uit dat je beter op hun wensen en behoeften kunt inspelen als ze jou op weg helpen met deze antwoorden. En geloof me jouw klanten beantwoorden je vragen graag. Met deze inzichten kun jij je nog meer onderscheiden, je kunt je product of dienst verbeteren. Je kunt je authentieke ik nog beter laten zien. Dus stel die vragen. Wedden dat jouw klanten het waarderen dat je oprechte persoonlijke aandacht voor ze hebt. Dat jij wilt weten wat hen bezighoudt? Je wilt tenslotte jouw dienst of product nog meer verbeteren om jouw klanten nog beter van dienst te zijn. Toch?

Heb je jouw ’waarom’ gevonden?

En voel jij je goed bij de antwoorden die je op bovenstaande vragen hebt gevonden. Kun je visualiseren hoe jij je klant helpt, wat het hem of haar oplevert en wat voor gevoel en emotie dit oproept. Voor jezelf en voor je klanten? Help jij je droomklanten om problemen op te lossen? Voel je hoe jij het leven van jouw ideale klant ietsje gemakkelijker of mooier kunt maken? Heb je goed in beeld wat dit voor jouw klant betekent?

Megafijn. Dan ben je een mooi eind op weg om jouw authentieke ik te verwoorden en uit te dragen naar jouw klanten. Je weet hoe en waarmee jij je onderscheidt van anderen. Je hebt besloten om geen grijze muis meer te zijn.

Ga aan de slag met authentieke teksten en producten

Stel je tijdens het schrijven voor dat je met jouw droomklant in gesprek bent. Vraag wat hij of zij wil. Hoe jouw klant geholpen wil worden. Waar hij of zij blij of gelukkig van wordt. Welke rol kun jij in deze oplossing vervullen.

Wat is jouw passie en waar word jij blij en happy van? Want dat is de reden dat jij aan het werk bent voor je ideale klant. Daardoor hou je lol en plezier in jouw onderneming. Leef je in. En schrijf op wat in je opkomt. Laat je hart spreken, of je klant.

Hoe trek je jouw droomklant aan

Als je goed jouw ‘waarom’ helder hebt laat je dat in al je uitingen zien, horen en lezen.

Ben jij authentiek en bijzonder

Wat maakt jou authentiek en bijzonder?

Start bijvoorbeeld met bloggen.

Je helpt met jouw kennis en jouw ervaring andere mensen op de authentieke wijze die bij jou past. En waar jij je goed bij voelt. Want je wilt heel graag jouw ideale klant helpen met zijn of haar probleem met een oplossing waar je allebei blij van wordt.

Afscheid nemen werkt

Wat te doen met mensen die jou als persoon en jouw stijl niet authentiek en bijzonder vinden? Die jouw inzet niet waarderen en jou als ondernemer niet respecteren? Mijn advies is geen energie aan dit soort mensen verspillen. Neem afscheid als dit soort mensen jou belemmeringen in je voortgang. Het is mooi en goed zo, je kunt tenslotte ook niet iedereen helpen.

De mensen die wel bij je passen komen vanzelf. Spendeer je kostbare energie aan de mensen die dit waarderen. Jij creëert je eigen clan van klanten. Kies en je wordt gekozen. 

Jouw ideale klant beveelt jou aan

Als je eenmaal die blije, ideale klanten hebt gevonden, worden ze jouw ambassadeurs.

Speel in op de behoefte van je ideale klant

Maak je ideale klant ambassadeur

Ze kennen je, ze weten hoe je werkt, welke kennis je deelt, ze voelen je passie en je enthousiasme en betrokkenheid. Wat denk je dat ze gaan doen? Ze gaan jouw naam doorvertellen aan mensen die jouw hulp, diensten of producten ook heel goed kunnen gebruiken. Mensen zijn heel erg gevoelig voor aanbevelingen van anderen. Daar kun jij je voordeel mee doen.

Tip: Vraag aan jouw ideale klanten of ze jou willen aanbevelen bij zijn of haar relaties. Benadruk dat mond-tot-mondreclame enorm belangrijk voor je is.  En vraag of jouw klant je wil introduceren. Houd jouw ideale klant wel op de hoogte van het verloop en het succes van deze nieuwe ontmoeting.

Hoe laat jij zien dat je authentiek en bijzonder bent? Waarin ben jij anders? En waarom kiezen jouw klanten voor jou, zijn ze blij met je? Laat het weten in de reacties onderaan dit bericht.

 

Mara

Over Mara

Deze ervaringsdeskundige in transformaties, communicatiespecialist en Bezielingsconsultant helpt je jouw Bezieling te (her)ontdekken. En je blokkades, negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen te verwijderen. Zodat jij vrij bent in actie te komen om te doen wat je zielsgraag wilt doen. Kortom je wilt net als ik vrijheid en veerkracht en een leven leiden dat bij jou past, de beste versie van jezelf mogen zijn. Ik ondersteun je graag in deze transformatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *