Een compliment ontvangen, hoe moeilijk is dat?

Een compliment ontvangen, hoe moeilijk is dat?

Hoe goed kun jij een compliment ontvangen? Of een ander een compliment maken. Hoe moeilijk is dat? Nou heel retemoeilijk, vind ik tenminste.

Wat heb jij leuke schoenen? Bij Schoenenreus gekocht, tientje.

Misschien een vrouwenprobleem? Ik ben zeker niet de enige die moeite heeft te ontvangen. Een compliment geven, vind ik helemaal niet moeilijk. Hoewel als je verder leest dan kan dit ook wel eens lastig zijn.  Lees verder

Wat is healing?

Wat is healing en waar staat het voor?

Healing een woord waar ik lange tijd allergisch voor ben geweest. Waarom? Nou omdat ik in mijn zoektocht naar mezelf vaak mensen tegenkwam die zich healer noemden. Dat soort mensen triggerden me wel maar ik begreep niet zo goed wat ze nu precies deden. Verhalen op de website waren altijd behoorlijk vaag en voor mijn gevoel zweverig. Het woord en de betekenis van healer, ik kon er zelf niet zoveel mee.  Lees verder

Tijd voor healend coachen. Veel meer dan coaching.

Healend coachen. Veel meer dan coaching.

De puzzelstukjes vallen nu echt op hun plek.
Wie mij al een poosje volgt, leest regelmatig over mijn transformaties en veranderingen.
Soms was het lastig om open te zijn. Vooral omdat het ook voor mijzelf vaak onduidelijk was waar het allemaal toe zou leiden. Heb vaak gedacht wat gebeurt er allemaal, waar ben ik mee bezig? Wat ik wel wist dat ik deed wat mijn gevoel, mijn intuïtie, mijn hart aangaf. Zonder enige twijfel heb ik de stappen gezet die volgens mijn intuïtie gezet moesten worden.  Lees verder

Echte relaties op afstand

Echte relaties op afstand, is dat mogelijk?

Met wat voor soort mensen ga jij om? Heb jij online vrienden en relaties of ontmoeten jullie elkaar live? En heb jij de voorkeur voor persoonlijke contacten of juist niet? 
 
Persoonlijk ben ik niet zo’n allemansvriendje met een heel leger aan vrienden. Ben wel kritisch met wie ik wel omga. En dat heeft een reden.
Wat ik namelijk belangrijk vind, of het allerbelangrijkste zelfs, is dat ik mezelf mag, kan en durf te zijn. En dat een ander zich ook als zichzelf mag en durft te laten zien. Zonder oordeel. Kwetsbaar, open en eerlijk, in verbinding met elkaar. Zonder verwachting. Liefst ook nog eens persoonlijk contact.
 

Relaties als Bezielende ondernemer en als coach

Sinds ik mij toeleg op werken en leven met Bezieling en de dingen doe die voor mij goed voelen. Kortom sinds ik supergoed luister naar mijn intuïtie en mijn hart volg, is er veel veranderd.
 
Ik laat mijzelf zien zoals ik ben en hoop mensen aan te spreken die zich in mijn verhaal herkennen. Die zich verbonden met mij voelen, die het gevoel hebben dat ze bij mij aan het juiste adres zijn. Waarbij hun intuïtie aangeeft dat ik ze kan helpen weer die rots in de branding voor zichzelf te worden. Omdat het mij ook gelukt is.
 
Er zijn fantastische nieuwe mensen in mijn leven bijgekomen maar er zijn ook mensen die een stapje terug hebben gedaan of zelfs uit mijn adressenboekje zijn verdwenen. Dat is helemaal ok.  Misschien hebben we veel van elkaar geleerd en zijn we samen voorlopig uitgeleerd. Misschien komen we later weer bij elkaar of past het gewoon niet meer. Of denken mensen waar is die zweverige halve gare nu mee bezig? 

Online relaties

Naast veel persoonlijke contacten heb ik ook Facebookvrienden en een relatief groot netwerk op LinkedIn en ook nog eens flink wat volgers op Twitter. Maar bouw ik daar nu een relatie mee op? Nou op sommige social media lukt dit wel een beetje, met sommige relaties heb ik wel regelmatig contact. Sommige mensen heb ik online zelfs zeer goed leren kennen. Met enkele heb ik inmiddels ook persoonlijk contact, een goed contact opgebouwd zelfs. Ja in enkele bijzondere gevallen hebben we een echte online verbinding gecreëerd.
En niet te vergeten de vrienden en vriendinnen van ‘vroeger’ die je dan per ongeluk weer via social media ontmoet. Erg leuk en waardevol!
 

Waar gaat deze blog heen denk je misschien

Dan stel ik nogmaals de vraag: met wat voor soort mensen ga jij (online) om? Zijn het mensen die je echt raken, mensen om wie je echt geeft, zijn het echte vrienden? Zijn het mensen die je respecteert? Maak je uitsluitend een connectie uit commerciële overwegingen. 
Of zijn het mensen waar je tegenop kijkt, die je bewondert, misschien zelfs benijdt. Omdat ze alles hebben wat jij wilt? 
 

Online relaties lijken vaak zo leeg

Want wat ik zie om me heen zijn voor mijn gevoel een hoop online vriendschappen van mensen die elkaar nauwelijks kennen. Mensen die anderen zoeken die succesvoller zijn, meer geld hebben, een groter netwerk hebben.
 
Ik vraag me dan af of die mensen elkaar dan ook echt leuk en aardig vinden. Kennen ze elkaar persoonlijk. Voelen ze verbinding met elkaar. Of is het alleen een (online) commerciële connectie? Het lijkt zo leeg soms. 
echte relaties op afstand. Mara Riewald

Echte relaties op afstand. Ga jij voor persoonlijk of online contact?

 
Nu klinkt dit wat akelig en berekenend, niet sympathiek en lijkt het een oordeel hoe ik dit opschrijf want er is natuurlijk niks mis mee om je aan anderen op te trekken. Natuurlijk niet want je kunt veel aan andere mensen hebben. Geweldig als je een mentor hebt die jou echt verder helpt en het goed met jou voorheeft. Dat zijn niet de relaties die ik bedoel. Dit noem ik namelijk gezonde relaties. Het is ook goed om hulp te vragen als je het zelf even niet meer weet.

Als relatie elkaar verder helpen groeien 

Met de nadruk op elkaar helpen groeien indien nodig. Met elkaar in eerlijke verbinding. Ook ik heb jarenlang in grote netwerkorganisaties gezeten, ook als bestuurslid, heel veel gegeven. Er niets aan overgehouden overigens. Voelde me er ook niet erg op mijn plaats. Maar dat was mijn issue. 
 
Af en toe lees ik over adviezen van ‘succesvolle mensen’ dat je je moet omgeven met succesvolle, ambitieuze mensen om zelf succesvol te kunnen zijn. Misschien vind je mijn blog over succes ook leuk om te lezen? 
 
In de businessliteratuur waaronder ook het bekende boek van Napoleon Hill Think and Grow Rich, wordt ook geadviseerd met mensen om te gaan die meer kennis hebben. Mensen van wie je kunt leren. En hij is niet de enige. 
 
Ben erg benieuwd naar jullie reacties. Met wat voor soort mensen ga jij om? Met wat voor doel? Wat voelt voor jou goed? Geef jij de voorkeur aan online relaties of loop je eerder warm voor persoonlijk contact. Met wat voor doel onderhoud jij (online) relaties? Voor mij lijkt het soms zo leeg, hoe voelt het voor jou?

Mijn transformatie

Mijn transformatie. Hoe Akkie transformeerde in Mara

Morgen 8 januari ben ik jarig. Nee het is niet mijn geboortedag maar het is een jaar geleden dat ik besloot de naam Mara aan te nemen. Nu een jaar later ben ik nog steeds superblij met dit besluit, wat past deze naam goed. En wat is er in een jaar tijd veel veranderd. Mijn transformatie. Toch heb ik nooit uitgelegd waarom ik koos voor de naam Mara. Daarmee creëerde ik ook vaak onbegrip. Het was zo’n verwarrende tijd ondanks het heldere besluit.  Lees verder

Vriendschap sluiten met oude angsten. Waarom?

Vriendschap sluiten met oude angsten. Waarom?

Hoe ‘iets’ je vijfentwintig jaar of langer in de ban kan houden

Overvalt jou wel eens iets, een gedachte over vroeger? Een oude emotie, een gevoel. Bijvoorbeeld dat je je onverwacht heel klein voelt, alsof je weer terug in je kindertijd bent, of genegeerd, onverwacht heel angstig en geïntimideerd. Herken je waar het vandaan komt?  Lees verder

Ben jij authentiek en bijzonder?

Wat maakt jou als persoon authentiek en bijzonder?

Waarom kiest jouw droomklant voor jou? Hoe authentiek en bijzonder ben jij voor je klant. Is dat vanwege de mooie beloftes, je prachtige website en webtekst, je gratis producten of kiezen ze voor jou omdat je authentiek bent? Omdat je waarmaakt wat je belooft, omdat je overkomt als een echt, uniek mens. En omdat je eerlijke, vaak ‘eigen wijze’ aandacht voor je klanten hebt. Omdat ze gewoon jouw ideale klanten zijn en dat mogen ze best voelen. Want jij hebt hart voor je droomklanten! Jij bent gewoon jij en je hoeft je niet anders voor te doen!  Lees verder

Wat is jouw rol hier op aarde?

Wat is jouw rol hier op aarde?

Wat is jouw rol hier op aarde? Lastige vraag misschien. Soms duurt het enige tijd voor je er achter bent waarom je doet wat je doet. Sommige mensen voelen een soort roeping, en sommigen hebben het gevoel dat ze toevallig in een bepaalde situatie of loopbaan zijn beland. Ooit dacht ik ook dat ik dikke pech had omdat er wel heel veel ellende en bagger op mijn weg kwam, nu geloof ik dat alles wat achter je ligt, je heeft gevormd om datgene te doen waarom je hier bent. Mijn verhaal is in flow geschreven en lees je hieronder.

Lees verder

10 kadootjes van leven met dankbaarheid

10 kadootjes van leven met dankbaarheid

Meestal hebben we de neiging om te kijken naar de dingen die we graag willen hebben. In plaats van dat we kijken naar wat we hebben. We willen over het algemeen alleen maar meer, een groter huis, een betere baan met meer inkomen, meer omzet, meer geld verdienen met ons bedrijf, meer diensten verkopen, een dure coach die ons daarbij gaat helpen.  Meer nieuwe klanten, mooie kleding, mooie auto. En ga zomaar even door. Het meer lijkt nooit vol. Hoewel…. Lees verder over de 10 kadootjes van leven met dankbaarheid.  Lees verder

Ben jij echt wie je bent?

Ben jij echt wie je bent?

Vreemde vraag? Ja misschien wel op het eerste gezicht. Als je verder leest is de vraag iets minder raar denk ik.

Want hoe vaak pas jij je aan aan anderen? Zeg je niet wat je eigenlijk wilt zeggen. Omdat je een ander niet wilt kwetsen of boos wilt maken. Doe je wat een ander van jou verwacht. Of denk je dat een ander het beter weet en durf je niets te zeggen omdat je niet tegen die ander op kunt. Misschien reageert die persoon door je af te snauwen. Denk je dat anderen veel slimmer zijn dan jij bent. Maar ben jij echt wie je bent? Lees verder