Wat is jouw rol hier op aarde?

Wat is jouw rol hier op aarde?

Wat is jouw rol hier op aarde? Lastige vraag misschien. Soms duurt het enige tijd voor je er achter bent waarom je doet wat je doet. Sommige mensen voelen een soort roeping, en sommigen hebben het gevoel dat ze toevallig in een bepaalde situatie of loopbaan zijn beland. Ooit dacht ik ook dat ik dikke pech had omdat er wel heel veel ellende en bagger op mijn weg kwam, nu geloof ik dat alles wat achter je ligt, je heeft gevormd om datgene te doen waarom je hier bent. Mijn verhaal is in flow geschreven en lees je hieronder.

Lees verder

10 kadootjes van leven met dankbaarheid

10 kadootjes van leven met dankbaarheid

Meestal hebben we de neiging om te kijken naar de dingen die we graag willen hebben. In plaats van dat we kijken naar wat we hebben. We willen over het algemeen alleen maar meer, een groter huis, een betere baan met meer inkomen, meer omzet, meer geld verdienen met ons bedrijf, meer diensten verkopen, een dure coach die ons daarbij gaat helpen.  Meer nieuwe klanten, mooie kleding, mooie auto. En ga zomaar even door. Het meer lijkt nooit vol. Hoewel…. Lees verder over de 10 kadootjes van leven met dankbaarheid.  Lees verder

Ben jij echt wie je bent?

Ben jij echt wie je bent?

Vreemde vraag? Ja misschien wel op het eerste gezicht. Als je verder leest is de vraag iets minder raar denk ik.

Want hoe vaak pas jij je aan aan anderen? Zeg je niet wat je eigenlijk wilt zeggen. Omdat je een ander niet wilt kwetsen of boos wilt maken. Doe je wat een ander van jou verwacht. Of denk je dat een ander het beter weet en durf je niets te zeggen omdat je niet tegen die ander op kunt. Misschien reageert die persoon door je af te snauwen. Denk je dat anderen veel slimmer zijn dan jij bent. Maar ben jij echt wie je bent?

Misschien zou je dolgraag zelf een leuke baan of onderneming willen hebben maar ja het gezin leunt op jou. Jij bent de spil en er is eenvoudig geen tijd en ruimte voor jouw ambities en jouw dromen. Anderen gaan nu eenmaal voor. Lees verder

Ben jij bang voor onzekerheid?

Ben jij bang voor onzekerheid?

Waarom genieten gelukkige, succesvolle mensen van onzekerheid? Terwijl veel mensen vast gaan zitten en zich laten leiden door angst voor het onbekende en angst om iets te verliezen. Ben jij bang voor onzekerheid? Hou je vast aan het bekende en durf je geen risico’s te nemen waarvan de uitkomst niet zeker is?

Een eye-opener. Een inspirerende sessie gevolgd van de coachingsopleiding van Anthony Robbins over onzekerheid en belemmeringen die de angst voor het onbekende je opleveren.

Angst voor mislukkingen houdt ons veilig in onze comfortzone. Angst is de grootste vijand van succes.

Sta eens stil bij de dingen die je sowieso niet weet. Het weer bijvoorbeeld, maar ook wat je van plan bent te doen aan het einde van de dag. Een nieuwe studie beginnen, van baan veranderen. Een wandeling maken in het bos. Wat kan er tussen komen? Een hele hoop dingen. Er is sowieso al een hoop onzekerheid in je leven.  Maakt jou dat angstig?

Of geniet je soms ook van onzekerheid?

Denk het wel. Ik heb bijvoorbeeld veel gereisd. Heel veel landen bezocht. Meestal reisden we met een privé-chauffeur en dito gids. Spannend want je kwam op veel plaatsen waar je met een reisgezelschap zeker niet zou komen, anderzijds gaf het ook spanning omdat je onzeker was waar je terecht zou komen. En of de reis wel helemaal goed in elkaar zat, soms was dat niet het geval en kwam je heel ergens anders terecht.

Je wist van te voren niet of het zou klikken met een gids. Afhankelijk daarvan krijg je veel informatie en krijg je een band met die persoon. Als het even tegenzit botst het. Dit heb ik gelukkig maar eenmaal ervaren.

De grootste onzekerheid die ik ooit heb meegemaakt op reis was het bezoek aan de tuin van de president van Gambia. Voordat we het wisten stonden we als groepje midden tussen krokodillen. En niet een stuk of tien, nee 75-85 krokodillen. Overal waar je zag waren krokodillen. Nou was dat onzeker of niet? Doodeng. En toch heel spannend, achteraf…… Even later stonden we tussen een kolonie grote mensapen.

Maar ook een film kijken of een boek lezen kan onzekerheid met zich meebrengen. Of een nieuwe relatie.

Ben jij bang voor onzekerheid of geniet je ervan

Weerhoudt onzekerheid je van je droomdoel

Voor kinderen is alles onzeker

Denk eens aan jonge kinderen, het hele leven is dan immers onzeker. Ze hebben geen idee wat het is om volwassen te zijn, om te kunnen lopen, of fietsen. Ze moeten maar afwachten wat ze te eten krijgen, lusten ze dat eten wel. Of ze een knuffel krijgen of juist slaag.

Dat leren ze allemaal in onzekerheid maar laten zich daardoor niet weerhouden. Kleine kinderen ervaren die onzekerheid nog niet op die manier. Ze huilen en schreeuwen af en toe als ze opnieuw zijn gevallen, hun knie openhalen of zich stoten aan een meubelstuk. Maar ze gaan door, ze doen opnieuw een poging net zolang tot ze kunnen lopen of fietsen zonder te vallen.

Maar dit geldt ook voor dieren. Ok dieren hoe komt ze daar nu bij denk je misschien? Ook dieren hebben een onzeker leven. Ze moeten ook maar afwachten hoe er voor ze gezorgd wordt, wat ze te eten krijgen. Of ze buiten worden aangereden of gebeten door een ander dier. Of geslagen door hun huisgenoten. Toch zie je normaliter geen dieren die onzeker, angstig gedrag vertonen terwijl ze iets moeten doen omdat het baasje dat wil. Meestal vertrouwen ze hun baas. Uitzonderingen daar gelaten en even geen rekening houdend met aparte omstandigheden.

Visualiseer wat je wilt

Prachtig hoe je op een speelse manier kunt leren met onzekerheid om te gaan. Juist door te visualiseren. Je kunt je brein trainen door de stappen te visualiseren die je moet doen om te bereiken wat je wilt.

Schrijf je droom op. Maak het concreet.

Zo doen succesvolle mensen het. Kijk je tegen een gesprek met iemand op of overweeg je een andere baan te zoeken maar houdt de angst voor het onbekende je tegen? Visualiseer regelmatig, liefst dagelijks wat je wilt, waarvan je droomt. Schrijf het verhaal op alsof je al hebt bereikt wat je heel graag wilt. Leef je in en probeer jouw droom zo realistisch mogelijk te visualiseren.

Bepaal hoe jij je wilt voelen, hoe beweeg je, hoe zie jij eruit? Wie zijn bij je. Door jouw droom op te schrijven maak je het realistisch, je brein gaat al voor je aan het werk en helpt je de juiste stappen te zetten. Jouw brein ziet namelijk geen verschil in jouw fantasie of werkelijkheid.

Focus je op de voordelen die veranderingen en onzekerheid met zich meebrengen. Wat zou het je voor moois kunnen opleveren als je juist die bepaalde stap zet, die verandering in je leven toelaat? Zoals een nieuwe relatie, een andere baan, als ondernemer starten?

Een leuke oefening:

Neem een groot vel papier, maak 2 kolommen. Links zet je bovenaan de tekst wat is het ergste wat me kan overkomen als ik deze stap zet. Schrijf alles op wat in je opkomt. Denk niet teveel na, blijf schrijven tot je niets meer kunt bedenken. Dan ga je naar de rechter kolom. Bovenaan schrijf je de kop: wat is het allermooiste wat me kan overkomen als ik dezelfde stap zet. Ook hier geldt niet teveel in je hoofd gaan zitten, blijf lekker doorschrijven, herhaal desnoods dingen. En bedenk alles is mogelijk!

Het is nu aan jou om alles lekker door te lezen, geniet vooral van de mooie dingen die je kunnen overkomen. Zijn dan die angsten nog wel zo reeel? Ga je de stap zetten?

Uiteraard ga je vervolgens stapjes zetten die jou dichter brengen bij wat je wilt. Vergeet ook vooral niet te genieten van die stapjes, ook al zijn ze maar klein.

En geniet van de spanning, en heb vertrouwen in een goede afloop. Vind je het echt eng en kom je echt niet in actie? Bedenk dan hoe jouw huidige situatie is, ben je tevreden en blij met je huidige leven? Dan zou ik lekker blijven doen wat je nu ook doet. Blijkbaar werkt het heel goed voor jou. Maar ben je niet gelukkig en denk je dat er meer is, je hebt het gevoel dat je iets anders moet gaan doen? Ga ervoor en neem desnoods kleine stapjes. Vier ieder succesje.

En bedenk eens dat je altijd op een besluit terug mag komen. Veel dingen zijn omkeerbaar.

Hoe ga jij om met onzekerheid? Ben je bang om een risico te nemen of vind je het juist spannend en een uitdaging? Ik lees graag jouw reactie onder dit bericht.

Blokkades van hooggevoelige mensen

Blokkades van hooggevoelige mensen!

Vorig weekend heb ik een superfijne Business en Healing Retraite bijgewoond. Twee dagen in een superhotel in een bosrijke omgeving met negentien hele bijzondere, prachtige gelijkgestemden. Uiteraard hooggevoelig. Allemaal hadden we als doel: beter en meer naar je intuïtie luisteren en je hart volgen ♥. Maar ja makkelijk gezegd natuurlijk. Luister jij naar je intuïtie? Of ervaar je blokkades die je weerhouden te genieten van het leven? Wat zijn blokkades van hooggevoelige mensen? Lees verder

Wat betekent voor jou succesvol zijn?

Wat betekent voor jou succesvol zijn?

Ben jij succesvol en gelukkig? Wat houdt dit voor jou persoonlijk in? Doe jij wat je zielsgraag wilt doen? Volg jij je intuïtie en doe je wat je hart je ingeeft? Wat betekent voor jou succesvol zijn? Vandaag las ik een tekst op Facebook die wel door mij leek te zijn geschreven. Met andere ervaringen natuurlijk maar met dezelfde essentie en definitie van succesvol en gelukkig zijn. En het raakte me. Lees verder

Eerlijk duurt het langst

Eerlijk duurt het langst. Wat is jouw waarheid?

Een aantal jaren geleden vond ik het vaak doodeng eerlijk te zeggen wat ik vond, voelde of dacht. Om mezelf te laten zien zoals ik echt ben. Echt bang om een ander boos of verdrietig te maken of om iemand te kwetsen. Misschien was ik ook bang voor het oordeel van anderen, dat ze me misschien niet meer zo aardig vonden als ik eerlijk mijn mening gaf. Tuurlijk eerlijk duurt het langst. Als ik er nu op terugkijk was ik best een schijtlijster eerlijk gezegd. En mensen begrepen me vaak ook niet. Omdat ik dus vaak om de hete brij heendraaide. Puur uit angst. Lees verder

(Her)ontdek jouw Bezieling

Herontdek jouw Bezieling

Wanneer je leeft en werkt met Bezieling straal je dat uit! Je voelt je springlevend en superblij met wat je hebt en wat je doet. Jij maakt keuzes die goed voor jou zijn, vol zelfvertrouwen neem jij de regie over je leven. En weet je het zit in ons, ook in jou. Maar soms zijn we dat intense, sprankelende gevoel even kwijt. Om wat voor reden dan ook. Door ontslag, door een overlijden, een burn-out of het stuklopen van een relatie. Of je bent hooggevoelig (een HSP) en weet niet hoe je met die vele triggers om moet gaan. Lees verder

Gebruiksvriendelijke website realiseren? Lees de tips.

Een gebruiksvriendelijke website biedt oplossing voor het probleem

Welke actie moet ik ondernemen

Heb jij een gebruiksvriendelijke website? Wil je dat je bezoeker via je website actie onderneemt? Bijvoorbeeld een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, zich aanmelden voor de nieuwsbrief of een bestelling plaatsen? Zorg dan dat er zo weinig mogelijk drempels, ergernis en frustraties zijn op jouw website. Dit is een belangrijk onderdeel van een gebruiksvriendelijke website.

Met behulp van onder andere gebruiksvriendelijkheid creëer je een krachtige converterende website. Speel in op de psychologie van jouw bezoeker.

Het is de kunst om je bezoekers te begeleiden, te overtuigen, aan te moedigen en tenslotte te motiveren en te verleiden om uiteindelijk over te gaan tot de actie die jij graag wilt.  Ik geef je een paar aanpassingstips die de gebruiksvriendelijkheid van je website bevorderen. Lees verder

Hoe denk jij over geld? Verdien je genoeg en vind je het gemakkelijk jouw tarief te vragen aan een potentiële klant? Of vind je het lastig en vind je diep in je hart jouw tarief eigenlijk te hoog. Hoe werd er met geld omgegaan binnen jouw gezin? Was het vies, was er te weinig? Kortom hoe is jouw geld mindset?

geldzak of platzak. Hoe is jouw geld mindset Lees verder