Echte relaties op afstand

Echte relaties op afstand, is dat mogelijk?

Met wat voor soort mensen ga jij om? Heb jij online vrienden en relaties of ontmoeten jullie elkaar live? En heb jij de voorkeur voor persoonlijke contacten of juist niet? 
 
Persoonlijk ben ik niet zo’n allemansvriendje met een heel leger aan vrienden. Ben wel kritisch met wie ik wel omga. En dat heeft een reden.
Wat ik namelijk belangrijk vind, of het allerbelangrijkste zelfs, is dat ik mezelf mag, kan en durf te zijn. En dat een ander zich ook als zichzelf mag en durft te laten zien. Zonder oordeel. Kwetsbaar, open en eerlijk, in verbinding met elkaar. Zonder verwachting. Liefst ook nog eens persoonlijk contact.
 

Relaties als Bezielende ondernemer en als coach

Sinds ik mij toeleg op werken en leven met Bezieling en de dingen doe die voor mij goed voelen. Kortom sinds ik supergoed luister naar mijn intuïtie en mijn hart volg, is er veel veranderd.
 
Ik laat mijzelf zien zoals ik ben en hoop mensen aan te spreken die zich in mijn verhaal herkennen. Die zich verbonden met mij voelen, die het gevoel hebben dat ze bij mij aan het juiste adres zijn. Waarbij hun intuïtie aangeeft dat ik ze kan helpen weer die rots in de branding voor zichzelf te worden. Omdat het mij ook gelukt is.
 
Er zijn fantastische nieuwe mensen in mijn leven bijgekomen maar er zijn ook mensen die een stapje terug hebben gedaan of zelfs uit mijn adressenboekje zijn verdwenen. Dat is helemaal ok.  Misschien hebben we veel van elkaar geleerd en zijn we samen voorlopig uitgeleerd. Misschien komen we later weer bij elkaar of past het gewoon niet meer. Of denken mensen waar is die zweverige halve gare nu mee bezig? 

Online relaties

Naast veel persoonlijke contacten heb ik ook Facebookvrienden en een relatief groot netwerk op LinkedIn en ook nog eens flink wat volgers op Twitter. Maar bouw ik daar nu een relatie mee op? Nou op sommige social media lukt dit wel een beetje, met sommige relaties heb ik wel regelmatig contact. Sommige mensen heb ik online zelfs zeer goed leren kennen. Met enkele heb ik inmiddels ook persoonlijk contact, een goed contact opgebouwd zelfs. Ja in enkele bijzondere gevallen hebben we een echte online verbinding gecreëerd.
En niet te vergeten de vrienden en vriendinnen van ‘vroeger’ die je dan per ongeluk weer via social media ontmoet. Erg leuk en waardevol!
 

Waar gaat deze blog heen denk je misschien

Dan stel ik nogmaals de vraag: met wat voor soort mensen ga jij (online) om? Zijn het mensen die je echt raken, mensen om wie je echt geeft, zijn het echte vrienden? Zijn het mensen die je respecteert? Maak je uitsluitend een connectie uit commerciële overwegingen. 
Of zijn het mensen waar je tegenop kijkt, die je bewondert, misschien zelfs benijdt. Omdat ze alles hebben wat jij wilt? 
 

Online relaties lijken vaak zo leeg

Want wat ik zie om me heen zijn voor mijn gevoel een hoop online vriendschappen en lege relaties. Waarbij het vaak lijkt te draaien om geld verdienen. Sommige mensen lijken anderen te aanbidden. Mensen die elkaar lijken te gebruiken, elkaar nodig lijken te hebben om een stapje verder te komen in hun carrière. Die wat meer aanzien willen door juist met anderen om te gaan die succesvoller zijn, meer geld hebben, een groter netwerk hebben.
 
Ik vraag me dan af of die mensen elkaar dan ook echt leuk en aardig vinden. Kennen ze elkaar persoonlijk. Voelen ze verbinding met elkaar. Of is het alleen een (online) commerciële connectie? Het lijkt zo leeg soms. 
echte relaties op afstand. Mara Riewald

Echte relaties op afstand. Ga jij voor persoonlijk of online contact?

 
Nu klinkt dit wat akelig en berekenend, niet sympathiek en lijkt het een oordeel hoe ik dit opschrijf want er is natuurlijk niks mis mee om je aan anderen op te trekken. Natuurlijk niet want je kunt veel aan andere mensen hebben. Geweldig als je een mentor hebt die jou echt verder helpt en het goed met jou voorheeft. Dat zijn niet de relaties die ik bedoel. Dit noem ik namelijk gezonde relaties. Het is ook goed om hulp te vragen als je het zelf even niet meer weet.

Als relatie elkaar verder helpen groeien 

Met de nadruk op elkaar helpen groeien indien nodig. Met elkaar in eerlijke verbinding. Ook ik heb jarenlang in grote netwerkorganisaties gezeten, ook als bestuurslid, heel veel gegeven. Er niets aan overgehouden overigens. Voelde me er ook niet erg op mijn plaats.😖 Binnen relaties wordt er mijns inziens niet gemanipuleerd om er zelf (commercieel) beter van te worden. Maar helaas gebeurt dit maar al te vaak. Soms hebben we het niet in de gaten. 


Wat ik bedoel met lege relaties 

Mensen gebruiken voor een doel. En weer op naar de volgende met het uiteindelijke doel zelf verder te komen. Bijvoorbeeld hulp vragen en accepteren, elkaar helpen met misschien een aanbeveling. Een workshop of training vragen te kopen of te delen. Een like vragen. Hard schreeuwen dat jij de enige bent die anderen rijk, succesvol, gelukkig kunt maken. Met het doel zoveel mogelijk zieltjes en fans verzamelen, te overtuigen. Volgers die echt geloven dat jij de reddende engel bent die hen vertelt wat ze moeten doen.
En vervolgens weer je eigen weg gaan, op zoek naar de volgende. Dit zijn errug kortdurende relaties in mijn beleving. En er is weinig authentieks aan. 
 
Af en toe lees ik over adviezen van ‘succesvolle mensen’ dat je je moet omgeven met succesvolle, ambitieuze mensen om zelf succesvol te kunnen zijn. Misschien vind je mijn blog over succes ook leuk om te lezen? 
 
In de businessliteratuur waaronder ook het bekende boek van Napoleon Hill Think and Grow Rich, wordt ook geadviseerd met mensen om te gaan die meer kennis hebben. Mensen van wie je kunt leren. En hij is niet de enige. 
 
Ben erg benieuwd naar jullie reacties. Met wat voor soort mensen ga jij om? Met wat voor doel? Wat voelt voor jou goed? Geef jij de voorkeur aan online relaties of loop je eerder warm voor persoonlijk contact. Met wat voor doel onderhoud jij (online) relaties? Voor mij lijkt het soms zo leeg, hoe voelt het voor jou?

Mijn transformatie

Mijn transformatie. Hoe Akkie transformeerde in Mara

Morgen 8 januari ben ik jarig. Nee het is niet mijn geboortedag maar het is een jaar geleden dat ik besloot de naam Mara aan te nemen. Nu een jaar later ben ik nog steeds superblij met dit besluit, wat past deze naam goed. En wat is er in een jaar tijd veel veranderd. Mijn transformatie. Toch heb ik nooit uitgelegd waarom ik koos voor de naam Mara. Daarmee creëerde ik ook vaak onbegrip. Het was zo’n verwarrende tijd ondanks het heldere besluit.  Lees verder

Vriendschap sluiten met oude angsten. Waarom?

Vriendschap sluiten met oude angsten. Waarom?

Hoe ‘iets’ je vijfentwintig jaar of langer in de ban kan houden

Overvalt jou wel eens iets, een gedachte over vroeger? Een oude emotie, een gevoel. Bijvoorbeeld dat je je onverwacht heel klein voelt, alsof je weer terug in je kindertijd bent, of genegeerd, onverwacht heel angstig en geïntimideerd. Herken je waar het vandaan komt?  Lees verder

Ben jij authentiek en bijzonder?

Wat maakt jou als persoon authentiek en bijzonder?

Waarom kiest jouw droomklant voor jou? Hoe authentiek en bijzonder ben jij voor je klant. Is dat vanwege de mooie beloftes, je prachtige website en webtekst, je gratis producten of kiezen ze voor jou omdat je authentiek bent? Omdat je waarmaakt wat je belooft, omdat je overkomt als een echt, uniek mens. En omdat je eerlijke, vaak ‘eigen wijze’ aandacht voor je klanten hebt. Omdat ze gewoon jouw ideale klanten zijn en dat mogen ze best voelen. Want jij hebt hart voor je droomklanten! Jij bent gewoon jij en je hoeft je niet anders voor te doen!  Lees verder

Wat is jouw rol hier op aarde?

Wat is jouw rol hier op aarde?

Wat is jouw rol hier op aarde? Lastige vraag misschien. Soms duurt het enige tijd voor je er achter bent waarom je doet wat je doet. Sommige mensen voelen een soort roeping, en sommigen hebben het gevoel dat ze toevallig in een bepaalde situatie of loopbaan zijn beland. Ooit dacht ik ook dat ik dikke pech had omdat er wel heel veel ellende en bagger op mijn weg kwam, nu geloof ik dat alles wat achter je ligt, je heeft gevormd om datgene te doen waarom je hier bent. Mijn verhaal is in flow geschreven en lees je hieronder.

Lees verder

10 kadootjes van leven met dankbaarheid

10 kadootjes van leven met dankbaarheid

Meestal hebben we de neiging om te kijken naar de dingen die we graag willen hebben. In plaats van dat we kijken naar wat we hebben. We willen over het algemeen alleen maar meer, een groter huis, een betere baan met meer inkomen, meer omzet, meer geld verdienen met ons bedrijf, meer diensten verkopen, een dure coach die ons daarbij gaat helpen.  Meer nieuwe klanten, mooie kleding, mooie auto. En ga zomaar even door. Het meer lijkt nooit vol. Hoewel…. Lees verder over de 10 kadootjes van leven met dankbaarheid.  Lees verder

Ben jij echt wie je bent?

Ben jij echt wie je bent?

Vreemde vraag? Ja misschien wel op het eerste gezicht. Als je verder leest is de vraag iets minder raar denk ik.

Want hoe vaak pas jij je aan aan anderen? Zeg je niet wat je eigenlijk wilt zeggen. Omdat je een ander niet wilt kwetsen of boos wilt maken. Doe je wat een ander van jou verwacht. Of denk je dat een ander het beter weet en durf je niets te zeggen omdat je niet tegen die ander op kunt. Misschien reageert die persoon door je af te snauwen. Denk je dat anderen veel slimmer zijn dan jij bent. Maar ben jij echt wie je bent?

Misschien zou je dolgraag zelf een leuke baan of onderneming willen hebben maar ja het gezin leunt op jou. Jij bent de spil en er is eenvoudig geen tijd en ruimte voor jouw ambities en jouw dromen. Anderen gaan nu eenmaal voor. Lees verder

Ben jij bang voor onzekerheid?

Ben jij bang voor onzekerheid?

Waarom genieten gelukkige, succesvolle mensen van onzekerheid? Terwijl veel mensen vast gaan zitten en zich laten leiden door angst voor het onbekende en angst om iets te verliezen. Ben jij bang voor onzekerheid? Hou je vast aan het bekende en durf je geen risico’s te nemen waarvan de uitkomst niet zeker is?

Een eye-opener. Een inspirerende sessie gevolgd van de coachingsopleiding van Anthony Robbins over onzekerheid en belemmeringen die de angst voor het onbekende je opleveren.

Angst voor mislukkingen houdt ons veilig in onze comfortzone. Angst is de grootste vijand van succes.

Sta eens stil bij de dingen die je sowieso niet weet. Het weer bijvoorbeeld, maar ook wat je van plan bent te doen aan het einde van de dag. Een nieuwe studie beginnen, van baan veranderen. Een wandeling maken in het bos. Wat kan er tussen komen? Een hele hoop dingen. Er is sowieso al een hoop onzekerheid in je leven.  Maakt jou dat angstig?

Of geniet je soms ook van onzekerheid?

Denk het wel. Ik heb bijvoorbeeld veel gereisd. Heel veel landen bezocht. Meestal reisden we met een privé-chauffeur en dito gids. Spannend want je kwam op veel plaatsen waar je met een reisgezelschap zeker niet zou komen, anderzijds gaf het ook spanning omdat je onzeker was waar je terecht zou komen. En of de reis wel helemaal goed in elkaar zat, soms was dat niet het geval en kwam je heel ergens anders terecht.

Je wist van te voren niet of het zou klikken met een gids. Afhankelijk daarvan krijg je veel informatie en krijg je een band met die persoon. Als het even tegenzit botst het. Dit heb ik gelukkig maar eenmaal ervaren.

De grootste onzekerheid die ik ooit heb meegemaakt op reis was het bezoek aan de tuin van de president van Gambia. Voordat we het wisten stonden we als groepje midden tussen krokodillen. En niet een stuk of tien, nee 75-85 krokodillen. Overal waar je zag waren krokodillen. Nou was dat onzeker of niet? Doodeng. En toch heel spannend, achteraf…… Even later stonden we tussen een kolonie grote mensapen.

Maar ook een film kijken of een boek lezen kan onzekerheid met zich meebrengen. Of een nieuwe relatie.

Ben jij bang voor onzekerheid of geniet je ervan

Weerhoudt onzekerheid je van je droomdoel

Voor kinderen is alles onzeker

Denk eens aan jonge kinderen, het hele leven is dan immers onzeker. Ze hebben geen idee wat het is om volwassen te zijn, om te kunnen lopen, of fietsen. Ze moeten maar afwachten wat ze te eten krijgen, lusten ze dat eten wel. Of ze een knuffel krijgen of juist slaag.

Dat leren ze allemaal in onzekerheid maar laten zich daardoor niet weerhouden. Kleine kinderen ervaren die onzekerheid nog niet op die manier. Ze huilen en schreeuwen af en toe als ze opnieuw zijn gevallen, hun knie openhalen of zich stoten aan een meubelstuk. Maar ze gaan door, ze doen opnieuw een poging net zolang tot ze kunnen lopen of fietsen zonder te vallen.

Maar dit geldt ook voor dieren. Ok dieren hoe komt ze daar nu bij denk je misschien? Ook dieren hebben een onzeker leven. Ze moeten ook maar afwachten hoe er voor ze gezorgd wordt, wat ze te eten krijgen. Of ze buiten worden aangereden of gebeten door een ander dier. Of geslagen door hun huisgenoten. Toch zie je normaliter geen dieren die onzeker, angstig gedrag vertonen terwijl ze iets moeten doen omdat het baasje dat wil. Meestal vertrouwen ze hun baas. Uitzonderingen daar gelaten en even geen rekening houdend met aparte omstandigheden.

Visualiseer wat je wilt

Prachtig hoe je op een speelse manier kunt leren met onzekerheid om te gaan. Juist door te visualiseren. Je kunt je brein trainen door de stappen te visualiseren die je moet doen om te bereiken wat je wilt.

Schrijf je droom op. Maak het concreet.

Zo doen succesvolle mensen het. Kijk je tegen een gesprek met iemand op of overweeg je een andere baan te zoeken maar houdt de angst voor het onbekende je tegen? Visualiseer regelmatig, liefst dagelijks wat je wilt, waarvan je droomt. Schrijf het verhaal op alsof je al hebt bereikt wat je heel graag wilt. Leef je in en probeer jouw droom zo realistisch mogelijk te visualiseren.

Bepaal hoe jij je wilt voelen, hoe beweeg je, hoe zie jij eruit? Wie zijn bij je. Door jouw droom op te schrijven maak je het realistisch, je brein gaat al voor je aan het werk en helpt je de juiste stappen te zetten. Jouw brein ziet namelijk geen verschil in jouw fantasie of werkelijkheid.

Focus je op de voordelen die veranderingen en onzekerheid met zich meebrengen. Wat zou het je voor moois kunnen opleveren als je juist die bepaalde stap zet, die verandering in je leven toelaat? Zoals een nieuwe relatie, een andere baan, als ondernemer starten?

Een leuke oefening:

Neem een groot vel papier, maak 2 kolommen. Links zet je bovenaan de tekst wat is het ergste wat me kan overkomen als ik deze stap zet. Schrijf alles op wat in je opkomt. Denk niet teveel na, blijf schrijven tot je niets meer kunt bedenken. Dan ga je naar de rechter kolom. Bovenaan schrijf je de kop: wat is het allermooiste wat me kan overkomen als ik dezelfde stap zet. Ook hier geldt niet teveel in je hoofd gaan zitten, blijf lekker doorschrijven, herhaal desnoods dingen. En bedenk alles is mogelijk!

Het is nu aan jou om alles lekker door te lezen, geniet vooral van de mooie dingen die je kunnen overkomen. Zijn dan die angsten nog wel zo reëel? Ga je de stap zetten?

Uiteraard ga je vervolgens stapjes zetten die jou dichter brengen bij wat je wilt. Vergeet ook vooral niet te genieten van die stapjes, ook al zijn ze maar klein.

En geniet van de spanning, en heb vertrouwen in een goede afloop. Vind je het echt eng en kom je echt niet in actie? Bedenk dan hoe jouw huidige situatie is, ben je tevreden en blij met je huidige leven? Dan zou ik lekker blijven doen wat je nu ook doet. Blijkbaar werkt het heel goed voor jou. Maar ben je niet gelukkig en denk je dat er meer is, je hebt het gevoel dat je iets anders moet gaan doen? Ga ervoor en neem desnoods kleine stapjes. Vier ieder succesje.

En bedenk eens dat je altijd op een besluit terug mag komen. Veel dingen zijn omkeerbaar.

Hoe ga jij om met onzekerheid? Ben je bang om een risico te nemen of vind je het juist spannend en een uitdaging? Ik lees graag jouw reactie onder dit bericht.

Blokkades van hooggevoelige mensen

Blokkades van hooggevoelige mensen!

Vorig weekend heb ik een superfijne Business en Healing Retraite bijgewoond. Twee dagen in een superhotel in een bosrijke omgeving met negentien hele bijzondere, prachtige gelijkgestemden. Uiteraard hooggevoelig. Allemaal hadden we als doel: beter en meer naar je intuïtie luisteren en je hart volgen ♥. Maar ja makkelijk gezegd natuurlijk. Luister jij naar je intuïtie? Of ervaar je blokkades die je weerhouden te genieten van het leven? Wat zijn blokkades van hooggevoelige mensen? Lees verder

Wat betekent voor jou succesvol zijn?

Wat betekent voor jou succesvol zijn?

Ben jij succesvol en gelukkig? Wat houdt dit voor jou persoonlijk in? Doe jij wat je zielsgraag wilt doen? Volg jij je intuïtie en doe je wat je hart je ingeeft? Wat betekent voor jou succesvol zijn? Vandaag las ik een tekst op Facebook die wel door mij leek te zijn geschreven. Met andere ervaringen natuurlijk maar met dezelfde essentie en definitie van succesvol en gelukkig zijn. En het raakte me. Lees verder