Bezielend Assertief Communiceren

Training Bezielend Assertief Communiceren

Verlegen, onzeker of agressief en niet begrepen worden door anderen? Dan is deze Training Effectief Bezielend Assertief Communiceren voor jou. Herken jij onderstaande situaties?

Vind jij het moeilijk om voor jezelf op te komen?  Of maak jij je in sommige situaties of bij bepaalde personen onnodig klein? Verwachten anderen van jou dat je altijd voor ze klaar staat en durf je geen nee te zeggen?

Misschien kom jij weinig aan bod en maken andere mensen de dienst uit op je werk, thuis, op school? Herkenbaar? Zou jij heel erg graag wat meer assertief willen zijn? Lees dan verder.

Of ben je ondernemer en je hebt het gevoel dat jij je medewerkers continue moet controleren en achter de broek aan moet zitten. Ze luisteren eenvoudig niet en saboteren je. Ligt het nu aan jouw manier van communiceren of..?

Effectief en Bezielend communiceren

Houdt in dat je woorden uitwisselt met verschillende mensen. Dat je dit doet op een respectvolle wijze met erkenning voor de ander. Zodra je communiceert op een agressieve wijze, waarop je anderen jouw visie en oordeel wilt opdringen, ontstaan er misverstanden en wrijving.

Hier in Nederland leven we met miljoenen mensen die allen hun eigen waarheid en visie hebben. Jouw waarheid en visie is dus maar een heel klein onderdeeltje van die waarheid. De kunst is de ander in zijn/haar waarde te laten. Maar ook jij mag je eigen visie hebben.

Verschil in assertief en agressief gedrag

Assertief: betekent dat je zelf stevig in je schoenen staat,  dat je op een liefdevolle manier je mening uit. Je bent in contact met je gevoelens en communiceert overeenkomstig je gevoelens. Zonder een ander daarmee onnodig te beschadigen. Soms is dat onvermijdelijk.

Agressief: opkomen voor jezelf en de ander opzettelijk kwetsen of beschadigen. Dit kan fysiek gedrag zijn (slaan, schoppen) maar ook schijnheilig gedrag of op een intimiderende wijze persoonlijke vragen stellen, vloeken of schelden.

Training Bezielend Assertief Communiceren

Vertoon jij agressief, passief of passief agressief gedrag?

Passief agressief of subassertief: houdt in dat je nooit eerlijk zegt wat je vindt of wat je denkt. Het kan zijn dat je sarcastisch bent of met humor of hinten laat weten wat je vindt. Mensen snappen je daardoor vaak niet.

Wat voor gedrag vertoon jij? Voorbeelden:

Wanneer kan deze training je verder helpen? Wanneer onderstaande voorbeelden je bekend voorkomen.

Angst dat mensen je niet meer aardig vinden

Mensen gaan voortdurend over je grenzen heen, je kunt moeilijk nee zeggen, je bent bang dat mensen je laten vallen, je niet meer zo aardig vinden.

Moeilijk nee zeggen

Soms wordt je zelfs ’s avonds na tien uur gebeld door een vriend(in) die zijn/haar verhaal aan je kwijt wil. Je neemt de telefoon op, durft niet te zeggen dat je graag naar bed wilt. Na het gesprek is je vriend(in) enorm opgelucht en jij ligt nog uren wakker. Had je de telefoon maar niet aangenomen.

Omgaan met autoriteit

Je wilt heel graag je grenzen aangeven bij je werkgever maar je durft niet omdat je bang bent je baan te verliezen. En uiteindelijk doe je met tegenzin wat jouw werkgever van je vraagt.

Je voelt je minderwaardig

Je hebt in je hoofd wat je zou willen zeggen als iemand iets van je gedaan wil krijgen maar het lukt eenvoudig niet. Je ziet er tegenop met dit soort mensen te werken of in gesprek te gaan. Je voelt je minderwaardig enen klein, je kunt niet tegen die ander op.

Doen wat anderen zeggen

Het hoort zo, het is je vroeger thuis geleerd om anderen te helpen. Misschien heb je geleerd dat kinderen er mochten zijn maar dat ze niet gehoord mochten worden. Of je moest luisteren en doen wat volwassenen van je vroegen. Nu doe je dat nog steeds ondanks dat je volwassen bent. En je voelt je steeds meer een deurmat.

Herkenbaar?

En wil jij graag leren om voor jezelf op te komen op een liefdevolle, respectvolle manier? Dan is het tijd voor deze training Effectief Bezielend Assertief Communiceren.

Wat komt in deze training aan bod:

  • jouw eigen gedrag (h)erkennen, het effect van dit gedrag;
  • herkennen van agressief, passief-agressief gedrag;
  • blokkades en oorzaken van niet-effectief gedrag;
  • veel praktijkvoorbeelden, veel oefenen;
  • voordelen maar ook nadelen van assertief zijn;
  • oefeningen om het gewenste gedrag aan te leren;
  • visualisaties en meditatieve oefeningen;
  • assertiviteit in je dagelijks leven;
  • je houding;
  • assertiviteit op je werk;

Waarom zou je mijn ondersteuning accepteren?

Bijna vijftig jaar houd ik me al bezig met persoonlijke ontwikkeling, omgaan met hooggevoeligheid, agressieve mensen, verstoorde relaties, mezelf klein maken en me minderwaardig voelen, verlegenheid en angstgevoelens. Angst voor agressieve mensen, hun oordelen en harde woorden.

In al deze jaren heb ik zelf diverse cursussen en trainingen gevolgd van uiteenlopende instanties. Oneindig veel boeken gelezen, me verdiept in psychologie. Teveel om op te noemen. Ook tijdens de coachingsopleidingen kwam ik mezelf herhaaldelijk tegen. En in mijn relaties natuurlijk

Deze kennis is voor jou ook waardevol

‘Effectief met zelfvertrouwen met anderen omgaan, effectief en assertief Bezielend Communiceren heb ik uiteindelijk mezelf aangeleerd. Inmiddels weet ik ook dat het een universeel probleem is. Jij bent niet de enige, heel veel mensen ervaren communicatie met zichzelf en anderen als soms of vaak een lastig probleem.

Hulp van een assertiviteitscoach

Als (assertiviteits)coach en ervaringsdeskundige help ik je stap voor stap door dit leerproces heen. Met als uitgangspunt de valkuilen van jou als deelnemer plus veel voorkomende situaties. Ik maak gebruik van kennis en oefeningen die mij enorm hebben geholpen. Daarnaast maak ik gebruik van assertiviteitsmethoden en Geweldloze communicatie en natuurlijk mijn eigen theorieën en ervaringen.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer deze training Effectief Bezielend Assertief Communiceren wordt georganiseerd? Dan mag je me mailen of je mag van het contactformulier gebruik maken. Vragen? Bellen mag ook. 06-22953 793.

Kennismaken en meer lezen over Mara

Mara Riewald Assertiviteitscoach

Bezielend communiceren begint met assertief zijn