Bezielend Assertief Communiceren

Bezielend Assertief en effectief Communiceren

Met jezelf, met collega’s, je werknemers, je naasten.

De vrijheid om te communiceren en je te mogen uiten op een manier die past bij jezelf. Die respectvol en liefdevol is, ten opzichte van jezelf maar ook tegen anderen. Kortom in vrijheid mogen zeggen wat je voelt en denkt, vindt. Dit hebben we vaak thuis en op school niet geleerd. Waardoor we agressief, bang, onzeker in het leven staan en daarmee onszelf en anderen vaak beschadigen.

Herkenbaar?

Je weet misschien niet goed hoe jij je moet uiten. Je vindt het lastig grenzen aan te geven en je durft niet zo goed voor je mening uit te komen. Vaak voel je je overweldigd door anderen.

Of ben jij continue in conflict met jezelf, je kinderen, je collega’s, je partner. Je leeft vaak met veel frustratie omdat ze jou eenvoudig niet willen begrijpen, zo voelt het voor jou. Op de een of andere manier zeg en doe je steeds iets wat anderen irriteert. Of voel jij je door anderen geïntimideerd en kun je geen nee zeggen. Het maakt je klein en onzeker.

Je zou zielsgraag beter willen leren hoe je je kunt uiten en hoe je op authentieke maar effectieve wijze met jezelf en met anderen kunt communiceren.

Of ben je ondernemer en je hebt het gevoel dat jij je medewerkers continue moet controleren en achter de broek aan moet zitten. Ze luisteren eenvoudig niet en saboteren je. Ligt het nu aan jouw manier van communiceren of..?

Pak de regie terug over je leven, je werk, je communicatie.

Effectief en Bezielend communiceren

Houdt in dat je woorden uitwisselt met verschillende mensen. Dat je dit doet op een respectvolle wijze met erkenning voor de ander. Zodra je communiceert op een agressieve wijze, waarop je anderen jouw visie en oordeel wilt opdringen, ontstaan er misverstanden en wrijving.

Hier in Nederland leven we met miljoenen mensen die allen hun eigen waarheid en visie hebben. Jouw waarheid en visie is dus maar een heel klein onderdeeltje van die waarheid. De kunst is de ander in zijn/haar waarde te laten. Maar ook jij mag je eigen visie hebben.

Ik wil meer weten! Stel je vraag en neem contact op.

Verschil in assertief en agressief gedrag

♦ Assertief:
betekent dat je zelf stevig in je schoenen staat,  dat je op een liefdevolle manier je mening uit. Je bent in contact met je gevoelens en communiceert overeenkomstig je gevoelens. Zonder een ander daarmee onnodig te beschadigen. Soms is dat onvermijdelijk.

♦ Agressief:
opkomen voor jezelf en de ander opzettelijk kwetsen of beschadigen. Dit kan fysiek gedrag zijn (slaan, schoppen) maar ook schijnheilig gedrag of op een intimiderende wijze persoonlijke vragen stellen, vloeken of schelden.

Training Bezielend Assertief Communiceren

Vertoon jij agressief, passief of passief agressief gedrag?

♦ Passief agressief of subassertief:
houdt in dat je nooit eerlijk zegt wat je vindt of wat je denkt. Het kan zijn dat je sarcastisch bent of met humor of hinten laat weten wat je vindt. Mensen snappen je daardoor vaak niet.

Wat voor gedrag vertoon jij? Enkele voorbeelden:

Wanneer kan deze training je verder helpen? Wanneer onderstaande voorbeelden je bekend voorkomen.

Angst dat mensen je niet meer aardig vinden

Mensen gaan voortdurend over je grenzen heen, je kunt moeilijk nee zeggen, je bent bang dat mensen je laten vallen, je niet meer zo aardig vinden.

Moeilijk nee zeggen

Soms wordt je zelfs ’s avonds na tien uur gebeld door een vriend(in) die zijn/haar verhaal aan je kwijt wil. Je neemt de telefoon op, durft niet te zeggen dat je graag naar bed wilt. Na het gesprek is je vriend(in) enorm opgelucht en jij ligt nog uren wakker. Had je de telefoon maar niet aangenomen.

Omgaan met autoriteit

Je wilt heel graag je grenzen aangeven bij je werkgever maar je durft niet omdat je bang bent je baan te verliezen. En uiteindelijk doe je met tegenzin wat jouw werkgever van je vraagt.

Je voelt je minderwaardig

Je hebt in je hoofd wat je zou willen zeggen als iemand iets van je gedaan wil krijgen maar het lukt eenvoudig niet. Je ziet er tegenop met dit soort mensen te werken of in gesprek te gaan. Je voelt je minderwaardig enen klein, je kunt niet tegen die ander op.

Doen wat anderen zeggen

Het hoort zo, het is je vroeger thuis geleerd om anderen te helpen. Misschien heb je geleerd dat kinderen er mochten zijn maar dat ze niet gehoord mochten worden. Of je moest luisteren en doen wat volwassenen van je vroegen. Nu doe je dat nog steeds ondanks dat je volwassen bent. En je voelt je steeds meer een deurmat.

Herkenbaar?

En wil jij graag leren om voor jezelf op te komen op een liefdevolle, respectvolle manier? Dan is het tijd voor deze training Effectief Bezielend Assertief Communiceren.

Wat komt in deze training aan bod:

  • jouw eigen gedrag (h)erkennen, het effect van dit gedrag;
  • herkennen van agressief, passief-agressief gedrag;
  • blokkades en oorzaken van niet-effectief gedrag;
  • veel praktijkvoorbeelden, veel oefenen;
  • voordelen maar ook nadelen van assertief zijn;
  • oefeningen om het gewenste gedrag aan te leren;
  • visualisaties en meditatieve oefeningen;
  • assertiviteit in je dagelijks leven;
  • je houding;
  • assertiviteit op je werk;

Waarom zou je mijn ondersteuning accepteren?

In vijftig jaar heb ik veel geleerd over persoonlijke ontwikkeling, omgaan met hooggevoeligheid, agressieve mensen, verstoorde relaties, mezelf klein maken en me minderwaardig voelen, verlegenheid en angstgevoelens. Angst voor agressieve mensen, hun oordelen en harde woorden.

Afgelopen vijfentwintig jaar heb ik me gespecialiseerd in marketing, sales, copywriting, internet, de laatste jaren verbind ik mijn zakelijke ervaring met spiritualiteit en werk ik van uit Bezieling en intuïtie.

In al deze jaren heb ik zelf diverse cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van coaching, training, spiritualiteit. Oneindig veel boeken gelezen, me verdiept in psychologie. Teveel om op te noemen. Ook tijdens de coachingsopleidingen kwam ik mezelf herhaaldelijk tegen. En in mijn relaties natuurlijk.

Deze kennis is voor jou ook waardevol

‘Effectief met zelfvertrouwen met anderen omgaan, effectief en assertief Bezielend Communiceren heb ik uiteindelijk mezelf aangeleerd. Inmiddels weet ik ook dat het een universeel probleem is. Jij bent niet de enige, heel veel mensen ervaren communicatie met zichzelf en anderen als soms of vaak een lastig probleem.

Hulp van een assertiviteitscoach

Als (assertiviteits)coach en ervaringsdeskundige help ik je stap voor stap door dit leerproces heen. Met als uitgangspunt de valkuilen van jou als deelnemer plus veel voorkomende situaties. Ik maak gebruik van kennis en oefeningen die mij enorm hebben geholpen. Daarnaast maak ik gebruik van assertiviteitsmethoden en Geweldloze communicatie en natuurlijk mijn eigen theorieën en ervaringen.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer deze training Effectief Bezielend Assertief Communiceren wordt georganiseerd? Dan mag je me mailen of je mag van het contactformulier gebruik maken. Vragen? Bellen mag ook. 06-22953 793.

Kennismaken en meer lezen over Mara

Mara Riewald Assertiviteitscoach

Bezielend communiceren begint met assertief zijn