Over

Wie is Mara Riewald

Mara Riewald Bezielende coach en trainer

Coaching met Bezieling. Kennismaken?

Wie is Mara Riewald: eigenaar van MARA Bezielende Marketing en Communicatie. Bezielingscoach, Intuïtieve Levenscoach, Strategische Interventiecoach, trainer, met ruim 25 jaar (levens)ervaring en bagage als marketing- sales- en communicatiespecialist, ervaringsdeskundige in transformaties.

Niets is voor eeuwig

Lange tijd was ik mijn veerkracht en vrijheid kwijt. Kreeg als ‘vergeten’ kind niet de kansen en mogelijkheden die ik zielsgraag had gewild. Maar ik nam zelf de regie over mijn leven, mijn toekomst. Ontdeed me van de saboteurs en blokkades. Verkende mijn unieke pad als leergierig kind in een speeltuin met uitdagende kansen.
Nu ben ik weer die rots in de branding voor mezelf, en voor anderen. En steun andere ‘vergeten’ mensen bij hun zoektocht hun eigen pad te vinden en te volgen. De zoektocht en spannende reis naar hun authentieke ik.

Ik geloof heilig in de eigen unieke kracht van mensen, ik geloof dat jij alles kan bereiken wat je zelf wilt. Net als ik. Als je in actie komt en keuzes maakt, knopen doorhakt, stappen zet.

Terug naar veerkracht en vrijheid

Een afschuwelijke verdrietige tijd waarin alles leek tegen te werken. Vijf burn-outs of 1 burn-out en vier terugvallen wat je wilt. Baan kwijt, rechtszaken, verkeerde begeleiding, medicatie en veel rare lichamelijke en geestelijke klachten door de stress. En vooral terug naar het verleden naar mijn jeugd, kijken wat er nu echt speelde. Veel wat ik eigenlijk heel graag wilde vergeten.

Een verdrietige en tegelijk angstige tijd die wel de ommekeer betekende en me opnieuw bij mezelf heeft gebracht. Een tijd met pieken en dalen die me dwong naar mezelf te kijken. En een tijd waarin ik al mijn angsten, de schaamte onder ogen moest komen. En me hielp de volgende vragen te beantwoorden:
♦ Wie was ik nu eigenlijk;
♦ Wat wilde ik;
♦ Wat deed ik hier op deze wereld?

Die rots in de branding voor mezelf en voor anderen

Als kersverse vijftigjarige ben ik gelukkiger, krachtiger en wijzer dan ooit. Het heeft even geduurd maar ik zie nu mijn verleden als een grote leerschool waarmee ik anderen kan helpen en ondersteunen zichzelf en de Bezieling, je eigen power weer terug te vinden. Jou te helpen om je problemen en je blokkades onder ogen te zien en te transformeren in een kracht. Ze op te lossen. Om weer die rots in de branding te worden voor jezelf en voor anderen.

Bijzondere reis naar mijn authentieke zelf

Het was een grote ontdekkingstocht, een bijzondere reis die me leidde door mijn verdrietige chaotische kindertijd, de grote problemen, ruzies binnen ons gezin, de beperkende gedachten zoals ‘wij zijn maar gewone mensen, geld is niet voor ons weggelegd.’ En de angst voor het donker en de dood. We woonden tegen een kerkhof aan met alleen een paar leegstaande huizen om ons heen. Geen verlichting, doodeng.

Mara Riewald Assertiviteitscoach

Bezielend communiceren begint met assertief leren zijn

Tijdens deze reis heb ik loeihard aan mezelf gewerkt. Ondanks dat ik naar de puddingacademie werd gestuurd terwijl ik voor het VWO getest was, liet ik mij niet weerhouden van mijn dromen en ambities. Studie na studie volgde, het geld verdiende ik zelf in de koekjesfabriek. Nog steeds is leren en ontwikkelen mijn hobby. Makkelijk? Nee maar het is me allemaal gelukt. Vaak 2 stappen vooruit, 3 achteruit, toch doorzetten.

Zakelijk en spiritueel komen samen

Naast mijn ruim 25 jaar bagage en ervaring in de (internet)marketing, sales, PR & communicatie, copywriting en als ondernemer, heb ik gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Zelfvertrouwen en zelfliefde ontwikkelen, assertief en respectvol communiceren met mezelf en anderen en luisteren naar mijn intuïtie dat werd mijn basis.

Omgaan met emoties en conflicten

Centraal in deze periode was toch relevant de botsing c.q. kennismaking met uiteenlopende niet-effectieve, chaotische manieren van communiceren. Want hoe je effectief, authentiek communiceert met jezelf en met anderen is mij nooit geleerd. Op school niet en thuis zeker niet. Hoe ga je om met emoties en met conflicten. Hoe los je problemen op. En velen met mij hebben dit niet geleerd.

Ik maak zowel in mijn leven als mijn werk gebruik van uiteenlopende bagage, technieken, strategieën die ik heb geleerd tijdens mijn eigen transformaties. Die ik heb geïntegreerd en toegevoegd aan hetgeen ik heb geleerd van de beste (vind ik) coaches en trainers op dit gebied. Zoals onder andere:
♦ de Succesprincipes van Jack Canfield
♦ De Strategische Interventiestrategieën van De Anthony Robbins Academy
♦ Geweldloze Communicatie
♦ Team- en Loopbaanopstellingen van Familieopstellingen
♦ Intuïtieve technieken, visualisatie, afstemmen en meditatie

En niet te vergeten ruim 25 jaar bagage en ervaring op het gebied van Sales, Marketing, PR & Communicatie, Copywriting, Ondernemen en Energetisch werk.

Kennisgemaakt met veel andere culturen tijdens spannende, indrukwekkende reizen, geleerd over healingsmethoden, intuïtie en spiritualiteit, de werking van de Wet van Aantrekkingskracht. Ik ben gaan mediteren, visualiseren en afstemmen. Heb een training Assertiviteit voor coaches afgerond. Teveel om alles op te noemen.

word een rots in de branding

Misschien zijn mijn belangrijkste lessen wel:

* vooral te luisteren naar en te vertrouwen op mijn intuïtie
* en dat ik afgeleerd heb om me slachtoffer van mijn jeugd te voelen
* dat wij als mens perfect en uniek zijn.

In plaats daarvan heb ik geleerd

* dat ik mijn leven vormgeef;
* niet iets of iemand anders is voor mijn leven verantwoordelijk;
* ik maak keuzes en neem besluiten;
* en daarmee heb ik de regie over mijn leven
* dat ik anderen met mijn reis en bagage kan en wil ondersteunen.

Terug kijkend naar de kloonmethodes die ik hanteerde, ik imiteerde vaak anderen. Bang om mezelf te laten zien, bang voor het oordeel en de harde woorden van anderen. Een lange reis die me weer helemaal terug bracht naar mijn authentieke zelf, mijn eigen Bezieling.  Een prachtig kado!

Bezieling voor jezelf, je klanten, je bedrijf en jouw marketing daar draait het om.

Een paar relevante inzichten

Deze inzichten zijn heel bepalend omdat ze je aanspreken of juist niet. Voor mij vormen ze mijn belangrijkste drijfveren.

  1. Ik wil mijn talenten, ervaringen en bagage delen met andere mensen die daarvan kunnen leren. Als mens en als ondernemer heb ik veel voor mijn kiezen gekregen. Deze ervaringen zie ik als positieve levenslessen. Ze hebben me gevormd tot de mens, coach, trainer en adviseur die ik nu ben.
  2. Ik accepteer mezelf zoals ik ben als intuïtief, hooggevoelig mens en ondernemer. Ik ken mezelf. Voorheen deed ik alles om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Nu respecteer ik een ander en zijn mening maar volg mijn eigen gevoel en intuïtie. Kies mijn eigen pad. Om een succesvol, gelukkig en Bezielend mens en ondernemer te kunnen worden is het belangrijk om happy met jezelf te leren zijn. Met al je mooie, unieke kanten en eigenschappen. Het geeft kracht, balans en rust. En het voelt goed.
  3. Ik heb ruim 25 jaar bagage en ervaring in (internet)marketing, sales, PR & Communicatie, persoonlijke ontwikkeling, transformaties. Daarnaast volg ik jaren wereldwijd andere succesvolle Bezielende mensen ondernemers. Ik heb grote bewondering voor Nelson Mandela, Oprah Winfrey en ik ben fan van trainers en hun methodieken zoals Tony Robbins en Jack Canfield. En vind ik persoonlijke ontwikkeling en groei een essentieel onderdeel in het ondernemerschap. Kortom er is veel om te delen en te leren.
  4. Ik kies niet voor angst maar voor kansen, liefde en vertrouwen. Ik ben verantwoordelijk voor mezelf, wat ik doe, welke keuzes ik maak. Niet iets of iemand anders.
  5. Jij hebt net als ik het recht om gelukkig te zijn. Het is ons bestaansrecht!

Wie is Mara Riewald?

Lees hier een aantal referenties! In mijn LinkedInprofiel vind je nog een paar.
En hier vind je informatie over uitgevoerde opdrachten.
Ook heb ik enorm veel uiteenlopende evenementen georganiseerd.

Wil jij mijn ondersteuning bij je persoonlijke ontwikkeling, Bezielende Marketing & Communicatie?
Kennismaken is vrijblijvend? Neem contact met me op. Mag via e-mail: info@maracommunicatie.com of via het contactformulier.