Over

Wie is Mara Riewald

Mara Riewald Bezielende coach en trainer

Coaching met Bezieling. Kennismaken?

Wie is Mara Riewald: eigenaar van MARA Bezielende Marketing en Communicatie. Bezielings- en intuïtieve nieuwetijdscoach, Strategische Interventiecoach, trainer.

Het was een lange persoonlijke transformerende reis. Van fabrieksmedewerkster en de puddingacademie naar een Bezielende ondernemer met ruim 25 jaar ervaring in Sales, (internet)marketing, PR & Communicatie, Copywriting.

Een tijd van ‘wie ben ik’, te ontdekken wat ik wel graag deed en wat niet. Naar mezelf leren luisteren in plaats van naar anderen die het altijd beter leken te weten. Mezelf ook te profileren en zichtbaar te durven zijn als de unieke persoon en nieuwetijdsondernemer die ik ben. Leren met mezelf en anderen te communiceren op een respectvolle, Bezielende manier. Zonder me iets aan te trekken van de oordelen van andere mensen.

De belemmeringen en negatieve gedachten van vroeger uit de weg ruimen. Leren van mijn fouten en miskleunen. Maar vooral te luisteren naar mijn intuïtie, mijn gevoel.

Zakelijk en spiritueel komen samen

Een tijd van hard werken, studie, lange dagen, veel kansen en leermomenten die ik nooit voorbij liet gaan. Was ik gelukkig? Soms wel. Was ik Bezielend, werkte ik vanuit passie en intuïtie? Ik dacht van wel maar nu realiseer ik me dat ik vooral gedreven werd dat ik iets wilde betekenen, ‘iets’ wilde worden. In ieder geval meer dan dat dubbeltje dat me beloofd werd als kind. Het was een pittige en leerzame leerschool.

Lange tijd was ik ver verwijderd van mijn veerkracht en vrijheid. Kreeg als ‘vergeten’ kind niet de kansen en mogelijkheden die ik zielsgraag had gewild. Maar ik nam zelf de regie over mijn leven, mijn toekomst. Ontdeed me van de saboteurs en blokkades. Verkende mijn unieke pad als leergierig kind in een speeltuin met uitdagende kansen.

Wat is mijn ambitie

Mijn eigen reis heeft me geleerd: Ik ondersteun mensen die ervoor kiezen om meer te leven, te werken en te ondernemen vanuit Bezieling en fun. Kort gezegd als ze beter willen leren communiceren vanuit hun hart, luisteren naar hun intuïtie. Nog korter gezegd: als je wilt veranderen. Uit die ratrace en zichtbaar worden, je uiten vanuit authenticiteit. Zakelijk en spiritualiteit komen samen. Als je jezelf laat zien en horen als jou unieke ik.

Ik geloof heilig in de eigen unieke kracht van mensen, ik geloof dat jij alles kan bereiken wat je zelf wilt. Net als ik. Als je in actie komt en keuzes maakt, knopen doorhakt, stappen zet.

Terug naar veerkracht en vrijheid

Een afschuwelijke verdrietige tijd waarin alles leek tegen te werken. Vijf burn-outs of 1 burn-out en vier terugvallen wat je wilt. Baan kwijt, rechtszaken, verkeerde begeleiding, medicatie en veel rare lichamelijke en geestelijke klachten door de stress. En vooral terug naar het verleden naar mijn jeugd, kijken wat er nu echt speelde. Veel wat ik eigenlijk heel graag wilde vergeten.

Een verdrietige en tegelijk angstige tijd die wel de ommekeer betekende en me opnieuw bij mezelf heeft gebracht. Een tijd met pieken en dalen die me dwong naar mezelf te kijken. En een tijd waarin ik al mijn angsten, de schaamte onder ogen moest komen. En me hielp de volgende vragen te beantwoorden:
♦ Wie was ik nu eigenlijk;
♦ Wat wilde ik;
♦ Wat deed ik hier op deze wereld?

Die rots in de branding voor mezelf en voor anderen

Als kersverse vijftigjarige ben ik gelukkiger, krachtiger en wijzer dan ooit. Het heeft even geduurd maar ik zie nu mijn verleden als een grote leerschool waarmee ik anderen kan helpen en ondersteunen zichzelf en de Bezieling, je eigen power weer terug te vinden. Jou te helpen om je problemen en je blokkades onder ogen te zien en te transformeren in een kracht. Ze op te lossen. Om weer die rots in de branding te worden voor jezelf en voor anderen.

Bijzondere reis naar mijn authentieke zelf

Mara Riewald Assertiviteitscoach

Bezielend communiceren begint met assertief leren zijn

Tijdens mijn reis heb ik loeihard aan mezelf gewerkt. Ondanks dat ik naar de puddingacademie werd gestuurd terwijl ik voor het VWO getest was, liet ik mij niet weerhouden van mijn dromen en ambities. Studie na studie volgde, het geld verdiende ik zelf in de koekjesfabriek. Nog steeds is leren en ontwikkelen mijn hobby. Makkelijk? Nee maar het is me allemaal gelukt. Vaak 2 stappen vooruit, 3 achteruit, toch doorzetten.

Mijn strategieën en werkwijze

Ik maak zowel in mijn leven als mijn werk gebruik van uiteenlopende bagage, technieken, strategieën die ik heb geleerd tijdens mijn eigen transformaties. Die ik heb geïntegreerd en toegevoegd aan hetgeen ik heb geleerd van de beste (vind ik) coaches en trainers op dit gebied. Zoals onder andere:

Ruim 25 jaar bagage en ervaring op het gebied van Sales, Marketing, PR & Communicatie, Copywriting, Ondernemen en Energetisch werk. En daarnaast:

♦ de Succesprincipes van Jack Canfield
♦ De Strategische Interventiestrategieën van De Anthony Robbins Academy
♦ Geweldloze Communicatie
♦ Team- en Loopbaanopstellingen van Familieopstellingen
♦ Intuïtieve technieken, visualisatie, afstemmen en meditatie
♦ Diverse schrijftechnieken
♦ Positieve psychologie

Kennisgemaakt met veel andere culturen tijdens spannende, indrukwekkende reizen, geleerd over healingsmethoden, intuïtie en spiritualiteit, de werking van de Wet van Aantrekkingskracht. Ik ben gaan mediteren, visualiseren en afstemmen. Heb een training Assertiviteit voor coaches afgerond. Teveel om alles op te noemen.

word een rots in de branding

Misschien zijn mijn belangrijkste lessen wel:

* vooral te luisteren naar en te vertrouwen op mijn intuïtie
* en dat ik afgeleerd heb om me slachtoffer van mijn jeugd te voelen
* dat wij als mens perfect en uniek zijn.

Daarnaast heb ik geleerd: 

* dat ik mijn leven vormgeef;
* niet iets of iemand anders is voor mijn leven verantwoordelijk;
* ik maak keuzes en neem besluiten;
* en daarmee heb ik de regie over mijn leven
* dat ik anderen met mijn reis en bagage kan en wil ondersteunen.

De mens die ik wil worden,
als ik erin GELOOF die mens te zijn,
Dan zal ik die mens worden

~ Gandhi

Terug kijkend naar de kloonmethodes die ik hanteerde, ik imiteerde vaak anderen. Bang om mezelf te laten zien, bang voor het oordeel en de harde woorden van anderen. Een lange reis die me weer helemaal terug bracht naar mijn authentieke zelf, mijn eigen Bezieling.  Een prachtig kado!

Bezieling voor jezelf, je klanten, je bedrijf en jouw marketing daar draait het om.

Een paar relevante inzichten

Deze inzichten zijn heel bepalend omdat ze je aanspreken of juist niet. Voor mij vormen ze mijn belangrijkste drijfveren.

  1. Ik wil mijn talenten, ervaringen en bagage delen met andere mensen die daarvan kunnen leren. Als mens en als ondernemer heb ik veel voor mijn kiezen gekregen. Deze ervaringen zie ik als positieve levenslessen en groeidrempels. Ze hebben me gevormd tot de mens, nieuwetijdscoach, trainer en adviseur die ik nu ben.
  2. Ik accepteer mezelf zoals ik ben als intuïtief, hooggevoelig mens en ondernemer. Ik ken mezelf. Voorheen deed ik alles om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Nu respecteer ik een ander en zijn mening maar volg mijn eigen gevoel en intuïtie. Kies mijn eigen pad. Om een succesvol, gelukkig en Bezielend mens en ondernemer te kunnen worden is het belangrijk om happy met jezelf te leren zijn. Met al je mooie, unieke kanten en eigenschappen. Het geeft kracht, balans en rust. En het voelt goed.
  3. Ik heb ruim 25 jaar bagage en ervaring in (internet)marketing, sales, PR & Communicatie, persoonlijke ontwikkeling, transformaties. Daarnaast volg ik jaren wereldwijd andere succesvolle Bezielende mensen ondernemers. Ik heb grote bewondering voor Nelson Mandela, Oprah Winfrey en ik ben fan van trainers en hun methodieken zoals Tony Robbins en Jack Canfield. En vind ik persoonlijke ontwikkeling en groei een essentieel onderdeel in het ondernemerschap. Kortom er is veel om te delen en te leren.
  4. Ik kies niet voor angst maar voor kansen, liefde en vertrouwen. Ik ben verantwoordelijk voor mezelf, wat ik doe, welke keuzes ik maak. Niet iets of iemand anders.
  5. Jij hebt net als ik het recht om gelukkig te zijn. Het is ons bestaansrecht!

Wie is Mara Riewald?

Lees hier een aantal referenties! In mijn LinkedInprofiel vind je nog een paar.
En hier vind je informatie over uitgevoerde opdrachten.
Ook heb ik enorm veel uiteenlopende evenementen georganiseerd.

Wil jij mijn ondersteuning bij je persoonlijke ontwikkeling, Bezielende Marketing & Communicatie?
Kennismaken is vrijblijvend? Neem contact met me op. Mag via e-mail: info@maracommunicatie.com of via het contactformulier.