Over

Maak kennis met Mara

Mara Riewald Bezielende coach en trainer

Coaching met Bezieling. Kennismaken?

Mara Riewald, eigenaar van MARA Bezielende Marketing en Communicatie. Life & Businesscoach, Strategische Interventiecoach, trainer, met ruim 25 jaar (levens)ervaring en bagage als marketing- sales- en communicatiespecialist, ervaringsdeskundige in transformaties.

Ik geloof heilig in het succes van Bezielend werken en leven. Een manier van werken en leven die aansluit bij jou als authentiek persoon en jouw unieke creatieve talenten. En waar jij superblij, gelukkig van wordt. Mensen en klanten die bij jou passen trek jij aan als jij laat zien waar jij voor staat, gelooft in jezelf. En je intuïtie volgt. Dit is niet altijd zo geweest.

Ik geloof heilig in de eigen unieke kracht van mensen, ik geloof dat jij alles kan bereiken wat je zelf wilt. Als je in actie komt en keuzes maakt, knopen doorhakt, stappen zet.

Jarenlang was ik mijn Bezieling, mijn passie, mezelf kwijt

Een afschuwelijke rottijd die bijna tien jaar duurde, waarin alles leek tegen te werken. Vijf burn-outs of 1 burn-out en vier terugvallen wat je wilt. Baan kwijt, rechtszaken, verkeerde begeleiding, medicatie en veel rare lichamelijke en geestelijke klachten.

Ik stond bij het UWV bekend als ‘die van het Murphy dossier’. Oftewel alles wat mis kon gaan, ging ook mis. In die periode voelde ik me vaak als Franz Kafka, alsof ik vast zat en geen kant meer op kon. In een hoek gedreven, vreselijk depressief, super hooggevoelig en eenzaam. In zo’n zwarte periode denk je dat het nooit weer goed komt. Ik voelde me slachtoffer, en dat werd ik automatisch ook.

Die rots in de branding voor mezelf en voor anderen

Als bijna vijftigjarige ben ik gelukkiger, krachtiger en wijzer dan ooit. Het heeft even geduurd maar ik zie nu mijn verleden als een grote leerschool waarmee ik anderen kan helpen en ondersteunen zichzelf en de Bezieling weer terug te vinden. Om weer die rots in de branding te worden voor zichzelf en voor anderen.

Bijzondere reis naar mijn authentieke zelf

Het was een grote ontdekkingstocht, een bijzondere reis die me leidde door mijn verdrietige chaotische kindertijd, de grote problemen, ruzies binnen ons gezin, de beperkende gedachten zoals ‘wij zijn maar gewone mensen, geld is niet voor ons weggelegd.’  En de angst voor het donker en de dood. We woonden tegen een kerkhof aan met alleen een paar leegstaande huizen om ons heen. Geen verlichting, doodeng.

Mara Riewald Assertiviteitscoach

Bezielend communiceren begint met assertief leren zijn

Tijdens deze reis heb ik loeihard aan mezelf gewerkt. Ondanks dat ik naar de puddingacademie werd gestuurd terwijl ik voor het VWO getest was, liet ik mij niet weerhouden van mijn dromen en ambities. Studie na studie volgde, het geld verdiende ik zelf in de koekjesfabriek. Nog steeds is leren en ontwikkelen mijn hobby. Makkelijk? Nee maar het is me allemaal gelukt. Vaak 2 stappen vooruit, 3 achteruit, toch doorzetten.

Zakelijk en spiritueel komen samen

Naast mijn ruim 25 jaar bagage en ervaring in de (internet)marketing, sales, PR & communicatie, copywriting heb ik gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en assertiviteit. Diverse coachingsmethoden bestudeerd en aangeleerd waaronder de succesprincipes van Jack Canfield, strategische interventiecoaching van de RobbinsMadanes groep, de academy van Anthony Robbins. Me verdiept in de dynamiek van relaties met behulp van familie- en organisatieopstellingen.

Kennisgemaakt met veel andere culturen tijdens spannende, indrukwekkende reizen, geleerd over healingsmethoden en spiritualiteit, de werking van de Wet van Aantrekkingskracht. Ik ben gaan mediteren, visualiseren en afstemmen. Heb een training Assertiviteit voor coaches afgerond.

word een rots in de branding

Misschien zijn mijn belangrijkste lessen wel:

* vooral te luisteren naar en te vertrouwen op mijn intuïtie
* en dat ik afgeleerd heb om me slachtoffer van mijn jeugd te voelen.

In plaats daarvan heb ik geleerd

* dat ik mijn leven vormgeef;
* niet iets of iemand anders is voor mijn leven verantwoordelijk;
* ik maak keuzes en neem besluiten;
* en daarmee heb ik de regie over mijn leven.

Terug kijkend naar de kloonmethodes die ik hanteerde, ik imiteerde vaak anderen. Bang om mezelf te laten zien, bang voor het oordeel en de harde woorden van anderen. Een lange reis die me weer helemaal terug bracht naar mijn authentieke zelf, mijn eigen Bezieling.  Een prachtig kado!

Bezieling voor jezelf, je klanten, je bedrijf en jouw marketing daar draait het om.

Een paar relevante inzichten

Deze inzichten zijn heel bepalend omdat ze je aanspreken of juist niet. Voor mij vormen ze mijn belangrijkste drijfveren.

  1. Ik wil mijn talenten, ervaringen en bagage delen met andere mensen die daarvan kunnen leren. Als mens en als ondernemer heb ik veel voor mijn kiezen gekregen. Deze ervaringen zie ik als positieve levenslessen. Ze hebben me gevormd tot de mens, coach en adviseur die ik nu ben.
  2. Ik accepteer mezelf zoals ik ben als intuïtief, hooggevoelig mens en ondernemer. Ik ken mezelf. Voorheen deed ik alles om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Nu respecteer ik een ander en zijn mening maar volg mijn eigen gevoel en intuïtie. Kies mijn eigen pad. Om een succesvol, gelukkig en Bezielend mens en ondernemer te kunnen worden is het belangrijk om happy met jezelf te leren zijn. Met al je mooie, unieke kanten en eigenschappen. Het geeft kracht, balans en rust. En het voelt goed.
  3. Ik heb ruim 25 jaar bagage en ervaring in (internet)marketing, sales, PR & Communicatie, persoonlijke ontwikkeling, transformaties. Daarnaast volg ik jaren wereldwijd andere succesvolle Bezielende mensen ondernemers. Ik heb grote bewondering voor Nelson Mandela, Oprah Winfrey en ik ben fan van trainers en hun methodieken zoals Tony Robbins en Jack Canfield. En vind ik persoonlijke ontwikkeling en groei een essentieel onderdeel in het ondernemerschap. Kortom er is veel om te delen en te leren.
  4. Ik kies niet voor angst maar voor kansen, liefde en vertrouwen. Ik ben verantwoordelijk voor mezelf, wat ik doe, welke keuzes ik maak. Niet iets of iemand anders.
  5. Jij hebt net als ik het recht om gelukkig te zijn. Het is ons bestaansrecht!

Wie is MARA?

Lees hier een aantal referenties! In mijn LinkedInprofiel vind je nog een paar.
En hier vind je informatie over uitgevoerde opdrachten.
Ook heb ik enorm veel uiteenlopende evenementen georganiseerd.

Wil jij mijn ondersteuning bij je persoonlijke ontwikkeling, Bezielende Marketing & Communicatie?
Kennismaken is vrijblijvend? Neem contact met me op. Mag via e-mail: info@maracommunicatie.com of via het contactformulier.